Fornemmelser !

Når vi taler om forskelle på piger og drenge eller kvinder og mænd, så ved vi jo godt at det handler om X og Y kromosomerne, lige som vi ved at arv og miljø har afgørende betydning for vores adfærd, om vi nogensinde bliver enige om hvad som påvirker os mest, vil nok kræve en del mere forskning end hidtil foretaget. Helt for egen regning, tror jeg dog godt jeg tør sige, at nogle kulturer har så stort et ønske om at deres afkom blir fastholdt i adfærdsmønstre og traditioner, at de ligefrem “klipper” båndene dem imellem hvis ikke de gør som traditionen sig byder. Dét skræmmer altid mig, hvordan man kan finde sin egen lykke ved at fratage sine børn deres frie valg og viden om at deres forældre ikke glæder sig med dem hvis deres valg ikke bliver kopien af deres liv? Det der tvang tror jeg altså ikke på er et gode, jeg tror ikke det gør noget godt for individet, ej heller for udviklingen- som der ellers er så store muligheder for at gribe i et moderne demokratisk samfund.

På et lidt mere pragmatisk plan, er kønnets tankemæssige forskel også sjovt at observere, vi forstår så udemærket vores eget køn, er ikke i tvivl om de signaler vi sender, lige som vi er ret gode til at holde masken når hensigten med vores handling er at lave sjov med …, at opnå noget ud over det sædvanlige…., når vi er på jagt og gør os lidt ekstra til……
Og når først vi har prøvet det nogle gange, så er det også ret tydeligt at gennemskue det andet køn. Det sjoveste er dog at være sådan en der kigger lidt på udefra, og hvem er bedre til at karikere det end Wulffmorgenthaler?…… ingen :)

2 tanker om "Fornemmelser !"

  1. ……..og den post lader jeg så stå totalt u-kommenteret :-)

    Og God Jul og godt nytår til til dig og dine.

    😉

  2. @Jan: Jeg ved godt det er rigtig svært at genkende sig selv i den tankegang, men sådan er det jo for os hundrede procent rene tanker 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *