Valgdag

Bureaukratiet taler igen- og jeg elsker det. Det er fantastisk at vi bliver spurt og hørt, at vi bliver en aktiv del af det her store system der sættes igang hver eneste gang det er tid til udskiftning på posterne. Jeg kan godt lide debatterne, oplysningskampagnerne, politikerne der fanger os ind på gaderne, alle de frivillige der kravler rundt og sætter plakater op, jeg kan godt lide at tage stilling.

Denne gang må jeg dog sige, at forvirringen aldrig har været større, for hvad mener de der politikere egentlig, hvad ligger bag deres budskaber- som så os er pis svære at finde, hvad betyder det for mig når én plakat kører afsted med mottoet “København er min by“- mener, København er også min by men det skaber li som ik forandringer i sig selv, eller? Jeg har aldrig stalket nettet så meget som ved dette kommunevalg, jeg er ikke imponeret- mildt sagt. Aldrig har jeg åbnet så mange sider for at finde ind til mere og andet end noget ala “xxx er 37, far til 4 og så bruger han en del af fritiden på at spille badminton”. Undskyld, men intet kunne rage mig mindre, jeg savner li som at vi hæver niveauet en kende, hvad er det i gerne vil, hvordan vil i nå dertil og hvad kommer det til at betyde for den enkelte borger.

Nå, men jeg er heldigvis så tilpas gammel, at jeg har haft masser af år til at studere det her politik noget. Ikke at jeg ved særligt meget, men dog nok til at jeg kan gå roligt forbi de intetsigende plakater og sætte mit kryds dér hvor min intuition siger mig der er mest at hente.

Værre står det til for de unge- som ikke synes politik taler rigtig til dem, de kan nærmest ik undgå at falde i “test dit politiske ståsted” på nettet- unuanceret og forvirringsskabende når resultatet peger i alle retninger. Hvornår mon nogen finder på at sætte bureaukrati på skoleskemaet som et fast fag? Det ville alligevel klæde den danske folkeskole at klæde børn på til at tage ansvar for det helt særlige og helt fantastiske system vi stadig har i Danmark.

Og nu til X´et, hvor sættes det denne gang?

8 tanker om "Valgdag"

  1. Hov, havde lavet en masse smarte smileys, som af en eller anden årsag blev til spørgsmålstegen. Så kom jeg da først til at lyde selvfed ????

  2. følig gør jeg det Anja, nogle gange er det der “hurtig på tasterne” ikke kun af det gode, og slet ikke når man ik læser korrektur på sit eget lort…

    Haha, til gengæld har du nu fået styr på smileys 😉

  3. Haha, Pia, synes du, det ser ud som om, der kom styr på de smiley’s? :-) Min tlfs faste smiley’s kan ikke komme frem her på siden, og manuelt er der også lidt problemer :-) Men godt du forstod at jeg ikke prøvede at spille smart ????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *